Egyáltalán nem volt kőbe vésve, hogy alakul az elit férfiak világbajnoki időfutama, végül azonban mégis akadt egy ausztrál, aki a mezőny fölé emelkedett.

Hirdetés

52,5 kilométer, 2/3-nál egy meredek, öt kilométeres heggyel – ez várt a világ legjobb tempómenőire a világbajnokság időfutamán. Az emelkedő előzetesen nehéz volt megtippelni, kinek megy majd a legjobban a szezon végi harc az óra ellen.

Az elsőként startoló Wilco Kelderman rögtön egész tisztességes időt ment, 1 óra hét perccel jó darabig feladta a leckét a többieknek. Utána a dán Martin Toft Madsen volt sokáig az első, de a legnagyobb esélyesek egy teljesen más ligában játszottak.

Az jól ment az időfutam Európa bajnok Victor Campenaerts, esélyeshez méltó tempóban tekert Tom Dumoulin is, de az ausztrál Rohan Dennisszel egyikőjük sem bírt. Az ausztrál minden ellenőrzőpontnál brutálisan erős volt, Dumoulin az emelkedőn is súlyos másodperceket veszített hozzá képest. Dennis úgy lett világbajnok, hogy közel másfél perccel verte el Dumoulint A holland címvédő csupán néhány századmásodperccel ért be a belga Campenaerts előtt.

Rohand Dennis igazán sikeres szezont tudhat maga mögött. Januárban megnyerte hazája időfutam bajnokságát, megnyerte az Abu Dhabi Tour és a Tirreno-Adriatico időfutamait. A Giro első időfutamán kikapott Dumoulintől, de a hosszabb egyenkéntit már ő vitte. A Vueltán már mindkét időfutamon nyert, így számítani lehetett rá, hogy ő lesz az ember, akit a vb-n le kell győzni.

A 2018-as világbajnokság elit férfi időfutamának végeredménye:

Címlapfotó: Bettini Photo

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet