Jolanda Neff és Nino Schurter nyerték az olaszországi Val di Soléban megrendezett MTB Világkupa sorozat idei utolsó állomását. A magyarok közül Benkó Barbara és Parti András indult.

Női kategóriában az idén első világkupa futamát nyerő Neff mögött másodikként ért célba Yana Belomoina, a harmadik pedig Maja Wloszczowska lett a hatkörös futamon.

Hirdetés
Jolanda Neff, Yana Belomoina, Maja Wloszczowska

A versenyen Benkó Barbara (Focus XC Team) is elindult, de elmondása szerint meglehet, hogy eddig ez volt a legrosszabb világkupa eredménye.

Elégedett abszolút nem vagyok. Talán ez volt életem legrosszabb világkupa eredménye, ami a helyezést illeti. A rajtom jó volt, 14. voltam az első körben, úgy éreztem ezt plusz mínusz tudom is tartani.

Ezt egészen addig gondoltam így, amíg le nem esett a láncom, ami aztán beszorult a küllők közé hátul.

Ezzel elszenvedtem egy ideig mire kiszedtem. Nagyon hátraestem. Szerintem majdnem utolsó voltam mire újra el tudtam indulni. Ezután ezt minden körben eljátszotta, volt hogy kétszer, háromszor is. Elég frusztráló volt állandóan megállni, de kiállni semmiképp sem akartam, be akartam fejezni a versenyt. Egyetlen pozitívum, hogy mentálisan erős maradtam és meg sem fordult a fejemben hogy feladom. Érzésre a formám sem rossz. Számoltunk vele hogy fáradt leszek az edzésektől, ugyanis készültem a vb-re. Persze jól akartam menni most is és nagyon tetszett a pálya, motivált voltam, de sajnos ez része a technikai sportnak. Holnap új nap, a munkát elvégeztem, jöhet a VB!

– osztotta meg velünk élményeit Barbara, aki végül a 41. helyen végzett 11 perc hátránnyal.

UCI Mountain Bike World Cup / Women’s XCO Finals
UCI Mountain Bike World Cup / Women’s XCO Finals

A férfiaknál kiemelkedő teljesítményt nyújtott a világbajnok Nino Schurter, francia színekben Stéphane Tempier, valamint Jaroslav Kulhavy cseh versenyző is, akik sokáig fej-fej mellett haladtak, de végül Kulhavy hátra csúszott a negyedik helyre.

Stéphane Tempier, Nino Schurter, Julien Absalon

Nino Schurter a negyedik körben egy szerencsétlen esés után hamar visszaült a nyeregbe és még ezt követően is tudta tartani második helyét. Végül elsőként ért célba, utána Stéphane Tempier követte, majd Julien Absalon lett a befutó Kulhavy-t megelőzve. Parti András (Nella Trek Team) a hatvanadik helyen fejezte be a versenyt 9 perc hátrányban.

UCI Mountain Bike World Cup / Men’s XCO Finals
UCI Mountain Bike World Cup / Men’s XCO Finals
Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet