Pozitív koronavírus tesztet produkált a Mitchelton – Scott csapat első számú embere a Giro d’Italián. Simon Yates már eddig sem volt különösebben jó formában, de a Mitchelton így ténylegesen vezér nélkül maradt.

Hirdetés

A Mitchelton – Scottnál napi háromszor mérnek testhőmérsékletet a Girón, egy ilyen rutinellenőrzésen derült ki, hogy Yatesnek hőemelkedése van. Ezután tesztelték koronavírusra, aminek az eredménye pozitív lett. A csapatorvos Dr Matteo Beltemacchi elmondása szerint Yates jól van, tünetei enyhék, de azonnal izolálták a csapaton belül és természetesen a Girót is fel kell adnia. A Mitcheltonnál mindenkin elvégezték a tesztelést és nem találtak más pozitív esetet, így a többiek folytathatják a versenyt.

Simon Yates 2020-as Girója eddig sem alakult túl jól: az időfutamon még egész jól haladt, utána viszont már az első komoly emelkedőn, az Etnán időhátrányba került, közvetlen riválisaihoz képest három perc körüli volt a lemaradása összetettben.

Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet