Kijöttek az elmúlt év kerékpárszámlálási statisztikái, ebből a szempontból 2020 még az utolsó hónapra is tartogatott valami különlegességet.

Hirdetés

A járványhelyzet nyomán új lendületett vett a kerékpáros közlekedés a magyar fővárosban. A BKK forgalomszámláló eszközei 15%-kal több bringást mértek, mint 2019-ben. A magyar Kerékpárosklub közleménye szerint soha nem mértek ennyi embert, 2020-ban összesen 2.771.710. kerékpározót számoltak a legforgalmasabb biciklis folyosókra kitett eszközökön.

Az MK közleményéből az is kiderül, hogy arányaiban 2020 decemberében volt a legnagyobb bringás bumm: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, végül helyenként 29% és 95% közti növekedést írhattak fel az év utolsó hónapjában.

A budai rakparti bicikliút a legnépszerűbb útvonal, ahol 2020-ban számoltak először 1 milliónál több kerékpározót. A növekedés nyertese 2019-hez képest viszont a Csepelre vezető Weiss Manfréd út kerékpárútja. Erről több, mint valószínű, hogy az indokolatlanul elhúzódó HÉV-felújítás is tehet.

Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a fővárosi kerékpárforgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő eredmény. További részletek a bringás forgalomszámlálásról a Magyar Kerékpárosklub oldalán.
Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet