A lámpa kötelező kelléke a bringának és különösebben nem tud lázba hozni. Kivéve, amikor nem működik. Mivel nincs dinamóm, így akkus lámpákat használok és meg tudok őrülni, amikor indulás előtt jövök rá, hogy tölteni kellene.

Hirdetés

A töltés, mint az igazság pillanata, egyszer eljön, de nem mindegy, hogy mikor, hogy mennyi idő múlva. Ezért teszteltem nagy érdeklődéssel a Lidl Crivit márkájú tölthető LED lámpáját.

Akciósan 4999 Ft-ba került, ami igencsak az alja, ha nem a fele, a hasonló kategóriájú lámpák árának, főleg ilyen teljesítménnyel, plusz még ezért extraként egy hátsó lámpát is beledobtak az így igencsak ütősre sikerült csomagba. Nem hiszem, hogy a design lenne a legfontosabb, meg ez amúgy is egyéni ízlés dolga. Az viszont kellemes meglepetés volt, hogy a lámpa alig nyom pár grammot.

De nézzük a működést: A lámpa 50 / 25 / 10 lux fényerővel működik, illetve, egy érzékelőnek köszönhetően a környezete alapján változtatja a fényerősséget automata üzemmódban, villogó funkció viszont nincs. A 1300mAh lítiumion akkut USB töltővel kb 4 óra alatt lehet feltölteni.

A gyártó szerint a 10 luxos üzemmódban (ami bőven elég városi, tehát egyéb fényforrással is megvilágított környezetben) akár 11 órát is kibír. Na, ez az, amit ki kellett próbálni és a legnagyobb megdöbbenésemre 13 és fél óráig bírta.

Több, mint 20%-kal többet nyújtott, mint amit ígért és, azért lássuk be, ez elég ritka.

A teszt szobahőmérsékleten és folyamatos használattal zajlott. Hidegben, ki-be kapcsolgatva lehet, hogy más eredményt kapunk. Mindenesetre biztató, hogy ezzel legalább egy hétig el leszek töltés nélkül.

Az 50 lux fényerővel, kicsivel több, mint négy óráig bírta. Az 50 lux nagyon sok, ne nézz bele! – úgyis belenézel, majd megtudod :). A gyártói tájékoztatás szerint a LED izzó élettartama 50 000 óra. Ezt nem próbáltam ki, remélem, nem baj.

Friss hír, hogy március 28-tól új bringás cuccok lesznek a LIDL-ben, többek között az itt tesztelt lámpához hasonló világítás is lesz, ezúttal egy még komolyabb (fékjelző funkciós) hátsó lámpával kiegészítve.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet