A Romandiai Körverseny mai szakaszának végeredménye, és a Team Sky reggeli Giro-keret hirdetésének láttán lehet, hogy néhányan felhördülnek.

A Sky híres kemény döntéseiről, amikor arról van szó, hogy keretet kell hirdetni egy-egy háromhetes körversenyre. Persze nem könnyű annak a csapatnak, amely az egész mezőnyből messze a legnagyobb költségvetéssel – és így az egyik legjobb kerettel is – rendelkezik, de azért Elia Viviani kihagyása a kilenc tagú csapatból különösen fájó pont lehet, hiszen éppen a 100. Giroról van szó.

A keretet a Romandiai Körverseny harmadik szakaszának reggelén hirdették ki, amely talán egy fokkal barátságosabb képet mutatott az elmúlt napokban tapasztaltnál. Napozni azért most sem állt meg a mezőny.

A Payerne környékén kialakított 187 kilométeres pályán 12 kilométer után alakult ki a nap szökése, amelyben Davide Martinelli (Quick-Step Floors), Lukas Postlberger (Bora-Hansgrohe), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Hugo Houle (AG2R-La Mondiale) és Nikita Stalnov (Astana) képviseltette magát. Az erős sor sikerét még ceruzával sem merte senki sem bevésni, lévén a Bahrain-Merida dolgozott a mezőny élén Colbrelli győzelmében bízva, akiknek a Trek-Segafredo segített be Fellini sárga trikója miatt.

Az üldözést egy kicsit el is számolták, hiszen már 36 kilométerrel a cél előtt befogták a szökevényeket. Nem is kellett sokat várni, hogy az ilyen jellegű alkalmakat előszeretettel kihasználó Simon Clarke (Cannondale-Drapac) meginduljon. Vele tartott később Sebastien Reichenbach (FDJ), Arnaud Courteille (FDJ) és Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) is, de akciójukat Bob Jungels (Quick Step Floors) jelenléte már nem bírta el, hiszen neki csak 12 másodperc hátránya van az összetettben.

Az utolsó ígéretes próbálkozás Alex Dowsett (Movistar) nevéhez fűződik. A brit időfutam bajnok második lett a prológon, azóta viszont összegyűjtött nyolc és fél perc hátrányt. Ennek ellenére sem hagyta a mezőny győzni. Előkerült Chris Froome és a Team Sky, akik felvezették Elia Vivianinak hajrát. Froome a sportszerűség határát karcolva leterelte az út szélére a Borásokat, hogy csapattársát helyzetbe hozhassa. Bár Edmondson (Orica-Scott) még az utolsó pillanatban robbantott, Vivianit senki sem bírta lekerülni. Honfitársa, Colbrelli lett a második, Schwarzmann (Bora-Hansgrohe) pedig a harmadik. Felline megérkezett a mezőnnyel, így a holnapi királyetapon is rajta lesz a sárga trikó.

Videós összefoglaló a szakaszról:

A 2017-es Romandiai Körverseny 3. szakaszának végeredménye:

Fotó: KEYSTONE / Jean-Christophe Bott

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet

négy − 3 =