Korábbi World Tour-menő nyerte a 40. Tour de Hongrie prológját. Remekül mentek a magyarok is.

Hirdetés
Prológ: június 11., kedd – prológ – Siófok – 4 km

Eljött a Magyar kerékpársport ünnepi hete, siófokon egy négy kilométeres prológgal kezdetét vette a 40. Tour de Hongrie. A múltévi vihartól ezúttal nem kellett tartania a négy prokontinentális csapatot felsorakoztató mezőnynek, mindenki perzselő hőségben vágott neki a távnak.

Egy darabig úgy tűnt, hogy Valter Attila (CCC Development Team) és Lovassy Krisztián (Magyar válogatott) lehetnek a legjobb magyarok, de aztán a nap utolsó részében záporoztak a jobbnál jobb idők. A győzelemhez végül 56-os átlagot kellett menni, és a korábban Bora – hansgrohe csapatnál tekerő Jan Barta nyerte a szakaszt 4 perc 17 másodperces idővel és ezzel ő a 40. Tour de Hongrie első sárga trikósa is. Óriási mázlija volt a cseh versenyzőnek, hiszen alig pár századmásodperccel előzte meg az idei Giro d’Italiát megjáró Krists Neilandst (Israel Cycling Academy) és Piotr Brežina (CCC Development Team) is csak 2 másodpercet kapott a győztestől.

A magyarok közül végül a Kometa Cycling Team friss igazolása, Dina Márton ment a legjobban, aki hat másodpercet kapott a győztestől, így a 14. helyen végzett, ő tekerhet holnap a legjobb magyarnak járó fehér trikóban. Nem sokon múlt, hiszen Vas Balázs (Magyar válogatott) az első ellenőrző ponton még a második volt, így a szakaszgyőzelemre is esélye volt. Sajnos a táv második felére visszaesett a teljesítménye, így kevesebb mint egy másodperccel kikapott honfitársától.

Az összetett szempontjából nem történt nagy dráma, hiszen ilyen távon az utolsó helyezett is percen belül volt a győzteshez képest. Jó időt ment azért a címvédő Belletti (5 másodperc hátrány), és a másik nagy olasz esélyes, Visconti (9 másodperc hátrány) is ideális pozícióból várhatja a Hongrie mezőnyszakaszait. Holnap rögtön közel 200 kilométer vár a mezőnyre Velence és Esztergom között, a Marót corner nevű eseményre rengeteg szurkolót várnak.

A  2019-es Tour de Hongrie prológjának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Tuba Zoltán / TdH.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet