2018-ra már UCI 2.1-es kategóriával jegyezték be a Magyar Körversenyt, így lehetőség nyílt arra, hogy a legnagyobb sztárokat is meghívják a szervezők.

Hirdetés

A Tour de Hongrie újkori története 2015-re nyúlik vissza. Az elmúlt években folyamatosan fejlődött a verseny színvonala, emellett 2016-ban már magyar sárga trikós, tavaly pedig összetett második helyezés is sikerült a magyaroknak Peák Barna személyében, aki végül a fehér és a celeste színű trikót is hazavihette.

Tour de Hongrie: életképek a budapesti befutóról

Már korábban is pedzegették a szintlépés kérdését, már azonban biztossá vált, hogy a Tour de Hongrie 2.1-es szintű versenyként lesz megrendezve jövőre. Ezzel nem csak a pénzdíjak és a megszerezhető ranglista pontok duplázódtak, hanem megnyílt a lehetőség arra, hogy akár World Tour csapatokat is meghívjanak a szervezők, vagyis akár olyan versenyzőket, akik a Tour de France-on, a Girón, vagy a Vueltán versenyeznek.

Egyúttal be is zárult a kapu az amatőr csapatok előtt, így magyar versenyzőt már csak úgy láthatunk majd a mezőnyben, amennyiben kontinentális csapat tagja lesz. Ezzel kapcsolatban Szilasi László versenyigazgató a viadal honlapján hozzátette, hogy „Jelenleg két magyar kontinentális csapat bejegyzése is folyamatban van.” Szervező országként persze van még egy kiskapunk: amennyiben sikerül összeállítani egy válogatott keretet, a magyar csapat is indulhat a Hongrie-n.

Tisztázódott a dátum is, 2018. augusztus 14. és 19. között zajlik majd a küzdelem Magyarország tájain. Az érintett települések listáját a következő hetekben ismertetik majd a szervezők.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet