Dávid 2020 októberében talált egy igen szép városi surranót a Margit híd budai hídfőjénél lezáratlanul. Látszólag senki nem nézett a bringa felé fél órán át, így Dávid cselekvésre szánta el magát.

Hirdetés

Egy ilyen szemrevaló bringára sajnos több mint valószínű, hogy jelentkezne egy új (jogosulatlan) gazda, így Dávid úgy döntött, hogy a bringát a helyi önkormányzatra viszi. A több releváns Facebook-csoportban is megosztott történet szerint a bringáért további negyed évig nem jelentkezett senki, így Dávid most a nyilvánossághoz fordult. Mindez azonban nem osztott 100%-os sikert a kommentelők között, akik közül sokan úgy gondolják, hogy Dávidnak ott kellett volna hagynia a kerékpárt.

A jog szerint viszont hibátlanul járt el. Ismeretlen tulajdonú, lezáratlan bringa simán talált tárgynak számít, amit az önkormányzati jegyző hivatalosan három hónapig őriz meg. Ezen időszak után dönthet úgy, hogy értékesíti, vagy visszaadja a kerékpárt a találónak (ha igényt tart rá). A talalttargy.hu törvénygyűjteményének témához kapcsolódó paragrafusai alapján a szóban forgó bicikli a találástól számított egy év után a találóé lehet, de csak akkor, ha mindent megtett annak érdekében, hogy megtalálja tulajdonost. Tehát, ha erőfeszítései ellenére sem jelentkezik érte senki, több mint valószínű, hogy Dávid lesz a bringa új tulajdonosa. Persze, nyilván nem ez a cél, hanem az, hogy az eredeti tulajdonost megtaláljuk, amit reméljük ezzel a cikkel is elősegítünk.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

 1. Simán lehet, hogy „kölcsönvették” és ott letették. Akár a Dunában is végezhette volna.

  Ajánlom mindenki figyelmébe a bikesafe.hu oldalt.

  Azzal kapcsolatban találtam rá egy videóra (bocsi, nincs link), amiben egy rendőr nyilatkozott:
  – Találtunk egy orgazdát, az udvarán kb 150 kerékpárral, de nem tudunk eljárást indítani, mert SENKI NEM KERESI a gépeket.

  10 ismerősöm közül 9 még a SZÍNÉBEN IS BIZONYTALAN, a típusáról, egyedi ismertető jelekről ne is beszéljünk.

  Tessék rászánni azt a pár percet és két szelfi (vagy hogyishívják az önfotót) között egy pár fotót a masináról is eltenni mindenféle irányokból, adatokat valamire felírni és eltenni.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet