Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Magyar Kerékpárosklub. A civil szervezet segítségével hatékonyabb és jobb kerékpáros fejlesztések valósulhatnak meg a jövőben.

Hirdetés

A Bringázz a Munkába kampány újraindítása mellett A Kerékpárosklub folytatja a kerékpáros beruházások véleményezését, továbbra is részt vesz a stratégiaalkotásban és kutatásokban, oktatási programok kidolgozásában, szemléletformálásban és bringabarát jogi környezet kialakításában.

Az együttműködés legfontosabb gyakorlati pontjai közt szerepel az országos kerékpáros stratégiák kialakításában való részvétel, valamint a nagyjából 60 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló, illetve kiemelt állami kerékpáros beruházások terveinek véleményezése (erre a jelek szerint szükség is van – a szerk.).

Repkednek a milliárdok, de vajon jó helyre?

A munka ezekben a napokban is tart. A Kerékpárosklub részt vesz olyan kiemelt állami projektek tervezési folyamatában, mint a Duna menti Eurovelo 6 kerékpáros túraútvonal fejlesztése, a Budapest-Balaton biciklis útvonal kialakítása, a Balatoni Bringakörút felújítása. Kerékpárosbarát KRESZ-módosításon és oktatási, szemléletformálási programokon is együtt dolgozik a civil szervezet a minisztériummal.

Az együttműködési megállapodás részleteit ide kattintva ismerheted meg.

Címlapfotó: Vargosz / Magyar Kerékpárosklub
Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Miskolcra lehet jönni kerékpáros utat keresni.Belvárostól Tapolcáig még rendben,de a többi?
    Győri kapu- Szentpéteri kapu között évek óta várjuk a kerékpár utat.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet