Képzeld el, hogy egy hónappal a gyermeked születése után, amikor már megfogalmazódik benned, hogy mégiscsak jó lenne mozogni, valaki eléd áll, és a következő ajánlatot teszi: Havi 5000 Ft–ért gyermekeddel akár 6 éves koráig stílusosan együtt tudtok bringázni és futni is. Mit szólsz? Sőt, ha vigyázol az eszközre még használtan jó áron el is tudod adni, vagy a következő gyermeked tovább használhatja. Tetszik?

A Hamax Outback (amiről részletesen itt írtunk), a Hamax bringás utánfutói közül a csúcsmodell egy sor kiegészítővel pont ezt tudja. Ez a változat ugyanis nagyon sokrétűen bővíthető. Minden HAMAX bringás utánfutót át lehet alakítani babakocsivá, de itt lehet még hozzávenni egy baby insert néven futó betétet, amit az üléshez rögzíthetsz, és arra jó, hogy már 6 hónapos kor alatti gyermeket is biztonságosan tudj szállítani, igaz, tanácsos figyelembe venni, hogy egy kisbaba nem tudja magát megtartani hirtelen irányváltoztatásnál a rögzítés ellenére sem, így inkább ezt tényleg csak babakocsi változatban használd. Az Outbackhez vehetsz még egy futó kitet, amivel futó babakocsivá tudod alakítani az utánfutót nagy első kerékkel és külön fékekkel. A 250 000 Ft-os alapáron felül így még majd 2×50 000 Ft rápattan, és így kapod meg 350 000 Ft-ért annak a lehetőségét, hogy gyermekeddel fuss, bringázz, babakocsizz egészen a kezdetektől. A teljes opcionális palettához hozzátartozik még az Outback kiegészítő sífutó kit, ami még 100 000 Ft körüli mutatvány pluszban.

Hirdetés

Természetesen van ennél jóval pénztárcabarátabb HAMAX megoldás is, igaz, kevesebb szolgáltatással. A HAMAX Traveller (amiről részletesen itt írtunk) ami a skandináv gyártó belépő modellje 175 000 Ft körül kapható és bár baby insertet igen, futó kitet nem lehet hozzá csatlakoztatni, de ez csak akkor okozhat fejtörést, ha nem elégszel meg egy sima bringás utánfutóval, amit normál babakocsivá át tudsz alakítani. Ha ezzel ki tudsz egyezni, akkor egy nagyon is jól használható utánfutóval szervezheted a közös programokat.

A Traveller és az Outback közötti különbségek nem csak a hozzájuk illeszthető kiegészítőkben jelennek meg. Az Outback, részben a keret formája miatt is robusztusabbnak tűnik, bár a gyártó szerint biztonság terén egyik modellnél sincs kompromisszum. Ezen kívül felszerelték a rázósabb utakhoz tervezett rugózással, ami igazán jól kiegészíti az egyébként nagyon kellemes utazási élményt adó 20-as kerekeket. További különbség, hogy az Outbackben dönthetőek az ülések, és igazán könnyen, akár egy kézzel is össze- és kihajtható.

Cserébe viszont az Outback sokkal nehezebb (üresen 18,5 kg a Traveller 12 kg-jához képest), a megengedett terhelése viszont kevesebb (Outback 40 kg, Traveller 47 kg).

A legfontosabb paraméterek összehasonlítása

Outback Traveller
Önsúly 18,5 kg 12 kg
Teherbírás 40 kg 47 kg
Szállítható személyek 2 2
Alsó korhatár 6 hónap 6 hónap
Alsó korhatár baby inserttel nincs nincs
Dönthető ülés igen nem
Rugózás igen nincs
Kezelhetőség könnyű normál
Alapár 255 000 Ft 178 000 Ft
Baby insert 44 000 Ft 44 000 Ft
Futó készlet 48 000 Ft nem lehet csatlakoztatni
Sífutó készlet 108 000 Ft nem lehet csatlakoztatni

 

Ha félévesnél nagyobb gyermeked van, csak aszfalton és biztonságos bringaúton szeretnéd vinni, összeszerelésnél szabad mindkét kezed és nem vonz a babakocsis futás műfaja, akkor az alap Traveller bőven jó választás és 6,5 kilóval kevesebbet kell emelned minden egyes alkalommal. Ha az előbbi felsorolás bármelyik pontjánál elbizonytalanodtál, nos, akkor lehet, hogy érdemes beruházni egy Outbackbe.

A cikket a Neuzer támogatta.

Hirdetés
Itt olyan írásokat olvashatsz, amelyek a Flowcycle többi cikkeihez hasonlóan érdekesek és hasznosak, de elkészítésüket egy külső cég támogatta.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet