Erzsébetváros után Terézváros is lehetőséget biztosít a fiataloknak arra, hogy jogosítvány helyett kerékpárvásárlásra kérjenek támogatást az önkormányzattól.

Hirdetés

A hírt Temesvári Szilvia, Terézváros zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármestere jelentette be Facebook oldalán. A VI. kerület alpolgármestere így fogalmazott a döntéssel kapcsolatban: „23 éve bringázom, így nagyon boldog vagyok, hogy a terézvárosi tanulók választhatnak, így az Esélyegyenlőségi Program keretében a jövőben a jogosítvány megszerzése mellett kerékpár vásárlását is támogatja az önkormányzat. Fontos, hogy nemcsak 50 ezer forintot adunk bringára, hanem a biztonságra is gondoltunk: elméleti és gyakorlati kerékpáros oktatást, elsősegély tanfolyamot is biztosítunk a jelentkezőknek.

A fővárosban további kerékpározást ösztönző programok várható. Karácsony Gergely főpolgármester a nemrégiben arról beszélt, hogy gondolkodnak egy olyan kerékpáros közlekedést támogató programon, amelyet Franciaországban is bevezettek.

Budapesten is pénz jár majd a kerékpározóknak?

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet