A szervezők hiába próbálkoztak, a helyi rendelet nyomán végleg elsöpri az új koronavírus járvány az egyik leghíresebb kockaköves klasszikus kerékpárversenyt.

Hirdetés

Hauts de France és Nord megyék kérésére és a francia egészségügyi miniszter, Oliver Véran csütörtöki bejelentése kapcsán nem rendezzük meg a Párizs-Roubaix-t” – áll a szervező, ASO mai közleményében. A helyzet hátterében nem meglepő módon az új koronavírus-járvány áll, a verseny által is érintett Lille agglomerációja (itt van Roubaix is) már eddig is az újonnan bevezetett legmagasabb kockázatot jelentő skarlátvörös zónába tartozott, ám a tényleges szigorítások bevezetéséig még kapott 10 napnyi türelmi időt a régió – ebbe belefért volna a Párizs-Roubaix is. Véran miniszter azonban nem várta ki a tíz napot, így minden bárt bezárnak a környéken és a versenyt sem engedik megrendezni.

A 2020-as Párizs-Roubaix-t már így is elhalasztották, eredetileg tavasszal lett volna a verseny. Az idei év egyik újdonsága, a női verseny debutálására is várni kell még egy évet. A szervezők bíznak abban, hogy 2021-ben a szokott időpontban meg tudják rendezni a klasszikust.

Hatmillió kockakőből készül a világ egyik legbrutálisabb erőpróbája

Címlapfotó: A.S.O.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet