Egyre valószínűbb, hogy az elmúlt tíz év egyik legizgalmasabb Tourja lesz az idei, hiszen ismét egy ártalmatlannak tűnő szakaszon alakult át az összetett.

Hirdetés

A nyolcadik szakasz szintrajza már önmagában előreprogramozott egy sikeres szökést, aminek esélye csak megsokszorozódott, amikor kiderült, hogy a műfaj egyik királya, Thomas De Gendt (Lotto – Soudal) is belekerült a nap elmenésébe. Ugyan Niki Terpstra (Total Direct Energie), Alessandro De Marchi (CCC Team) és Ben King (Dimension Data) sem voltak éppen kutyaütő nevek, mégis De Gendt volt az, aki talpon maradt az élen. A belga 14 kilométerrel a cél előtt szakította le az utolsóként vele maradó De Marchit, de ekkor már egészen másra terelődött a reflektorfény.

A címvédő Geraint Thomas ugyanis elmért egy kanyart és bukott, magával rántva a fél Ineost, de szerencsére mindenki olcsón megúszta a fektét és gyorsan vissza is tudtak zárkózni a főmezőnyre. Az izgalmak azonban itt nem értek véget, mert amint kifújhatták volna magukat Thomasék, Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) és Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) azonnal támadott.

A francia páros egyértelműen a szakaszgyőzelemért és a sárga trikóért hajtott. De Gendt végül hősiesen küzdve, kevesebb mint tíz másodperc előnnyel kitartott az élen, így élete második szakaszgyőzelmét aratta a Tour de France-on. Pinot értékes bónuszmásodperceket szerzett a második hellyel és további húszat hoztak a sárga trikót visszaszerző Alaphilippel közösen a főmezőnyön. A főcsoport sprintjét Michael Matthews (Sunweb Team) nyerte Peter Sagan (BORA – hansgrohe) előtt, aki így már hatvan ponttal vezet a zöld trikóért folytatott különversenyben.

A 2019-es Tour de France 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Fotók: A.S.O.

A tour alatt Wilier ruhák és kiegészítók -10% kedvezménnyel (x).


Kövesd velünk a 2019-es Tour de France történéseit. Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2019 oldalon!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet