Hosszú ideig az utolsó tiszta sprintbefutót láthattuk a 2020-as Tour de France-on, ennek megfelelően néhány kiemelten motivált versenyzőt leszámítva mindenki csak azt várta, hogy véget érjen a szakasz. A végeredményt látva nagyon nem tűnt lefutott meccsnek a zöld trikó, de aztán Sagan és a versenybírák átírták a forgatókönyvet.

Szökés ettől még volt, Mathieu Ladagnous egyedül vállalt be az FDJ-től. Egy elég erős sor próbált meg felzárkózni rá a verseny első szakaszában, de a Stuyvent, Pöstlbergert és Küngöt is tartalmazó csoportot nem engedte el a mezőny.

Hirdetés

Ladagnous tehát a nap nagy részében egyedül fárasztotta magát az élen, a mezőny lényegében pihenőnapot vett ki. Ahogy azt kell, csak 16 kilométerrel a cél előtt fogták be a franciát, innentől kezdve egyértelműen a sprinterek vonatai domináltak.

Felvezetést tekintve egyik top sprinter sem igazán volt előnyben, az előző naphoz hasonlóan eléggé azonos körülmények között indíthatták meg a hajrát. Peter Sagan (Bora – hansgrohe) elég durvát vállazott Wout Van Aert (Jumbo – Visma) mellett, de ez csak a második helyre volt elég, Caleb Ewan (Lotto – Soudal) egy paraszthajszállal, de második szakaszát nyerte a 2020-as Tour de France-on. Sagan menőverét végül veszélyesnek találták a sportbírók, így a mezőny végére sorolták, és egy rakás pontot is bukott a pontversenyben. Van Aert már a hajrában mutatta, mit gondolt a szlovák akciójáról.

A zöld trikóban továbbra is Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step) vezet, aki harmadik második lett Van Aert előtt, Sagan hátrasorolása miatt viszont már 68 pontos előnye van. A sárga holnap is Primož Roglič-on (Jumbo – Visma) lesz, a szlovén vetélytársaihoz hasonlóan a mezőnnyel azonos időben érkezett.

A nap krónikájához még egy csúnya bukás is hozzátartozik, ahol elveszítettük Ion Izagirrét. Az Astana versenyzője vélhetően kulcscsonttörést szenvedett. Feladta a versenyt a tegnapi bukása után Davide Formolo (UAE Team Emirates) is, akire műtét vár szintén kulcscsonttörés miatt. Egyelőre tisztázatlan okokból Gregor Mühlberger (Bora – hansgrohe) is kiszállt a szakasz közepén, az osztrák láthatóan komoly fájdalmak közepette szállt be a kísérőautóba.

A 2020-as Tour de France 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet