Tour de France: a döntő időfutamon omlott össze a sárga trikós

Ez történt a 2020-as Tour de France 20. szakaszán

Úgy gondoltuk, hogy a Tour de France utolsó időfutama nem hoz különösebb izgalmakat, ehhez képest felrobbant a dobogó, Roglic és López is összeomlott.

Hirdetés

 

Az igazság órája várt a Francia Körverseny kerékpárosaira, a La Planche des Belles Filles hegy tetejére kellett saját zsíron feltekerni. A 36 kilométeres időfutam síkabb részein már gyorsabb volt Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a sárga trikós Primoz Roglic-nál, de az első ellenőrzőpontnál beszedett 13 másodperc alapján még nem sejtettük, hogy jön a teljes összeomlás.

Pogacar ugyanis tovább száguldott: nem csak ledolgozta közel egy perces hátrányát honfitársával szemben, de Roglic a meredeken óriasi maflást kapott. Pogacar hihetetlen szakaszgyőzelmet aratott, Roglic pedig közel két percet kapott tőle.

Roglic ezzel ismét egy neki kinéző grand tourt  bukott el második lesz a minden idők második legfiatalabb Tour de France-győztese, a 21 éves Pogacar mögött. Rajta kívül a Loze-on győzedelmeskedő Lópeznek is rossz napja volt, helyét az erejét jól beosztó Richie Porte veszi át a dobogó harmadik fokán.

A 2020-as Tour de France 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O. / Pauline Ballet

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

3 hozzászólás

 1. Ezt azért nem nevezném összeomlásnak, az 5. legjobb idő a 146 beérkező között… Mindössze 30 másodpercre a második mögött. A fiatalabb szlovén mindenkinél jobb erőben volt az utolsó napon. Extrémen jobb időt ment a mezőnynél. Inkább Pogacar teljesítménye volt kiemelkedő, a többiek hozták az elvárhatót.
  „Roglic ezzel ismét egy neki kinéző grand tourt bukott el ” ?????
  Grand Tour eredményei
  Grand Tour 2016 2017 2018 2019 2020
  Jersey pink.svg Giro d’Italia 58 – – 3 –
  Jersey yellow.svg Tour de France – 38 4 – 2
  Jersey red.svg Vuelta a España – – – 1

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet