Hosszú transzfer szakasz végén kapkodás, és izgalmas hajrá a Tour de France 4. szakaszán.

Hirdetés

Újabb sík szakasz, újabb esély a gyorslábúaknak. Persze, nem mindenki értett ezzel egyet, Dimitri Claeys, Anthony Perez (Cofidis, Solutions Credits), Jérôme Cousin (Direct Énergie) és Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) meg is léptek a mezőnytől nem sokkal a rajt után. Előnyük hamar 7 perc fölé emelkedett, a mezőnyben óriási amerikázás zajlott, kettes sorban, beszélgetve követték őket. A szakasz második felében azért rákapcsoltak és két perc körüli előnyben tartották a szökevényeket.

Hirdetés

A részhajráért a szökevények között nem volt verseny, a mezőnyben viszont harcoltak a maradék pontokért. Gaviria 71 km/h-s sebességgel repesztett, hogy ő legyen a leggyorsabb közülük. Történt egy kisebb bukás a nap második részében, de senki sem sérült meg komolyabban és mindenki gond nélkül felzárkózott a mezőnyre.

15 kilométerrel a cél előtt nézeteltérés támadt a mezőny élén, ugyanis még mindig másfél perc előnye volt a szökésnek, de senki nem akarta magára vállalni az üldözést. Nyolccal a vége előtt még mindig 1 perc fölött volt az előnyük, így biztosra volt vehető, hogy nagyon izgalmas hajrá lesz.

A kapkodásból sajnos bukás lett, 4 kilométerrel a cél előtt sokan földre kerültek. A bukás miatt többen is hátra maradtak, közülük azonban csak Ilnur Zakarin (Katusha) nem tudott felzárkózni és a célig összeszedett 59 másodperc hátrányt.

Nem sokkal az egy kilométeres kapu előtt azért megfogták a szökevényeket főleg a Dimension Data hathatós munkájának köszönhetően. Van Keirsbulck azért még rakta elöl pár száz métert, de a sprinterek között dőlt el a szakaszgyőzelem. Az eddig nem sokat mutató Greipel brilliáns ütemben indított, de végül Sagan és Gaviria is gyorsabb volt nála. A szlovák és a kolumbiai között szemből úgy tűnt, hogy csak a célfotó fogja megmondani, melyikük nyert, de madártávlatból látszott Gaviria fél kerékpárnyi előnye, így a kolumbiai második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Touron. Cavendish ismét nem került be a top tízbe, de egészen jó erőben tűnt, amíg Groenewegenre panaszkodva abba nem hagyta a tekerést.

Greg Van Avermaet (BMC) megérkezett a főmezőnnyel, így rajta marad a sárga trikó. Sagan, Smith és Andersen is megőrizték a trikóikat.

A 2018-as Tour de France 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet