Hirdetés

A mezőny számára pihentető transzfer szakasznak tűnt a 8. nap, de ismét volt egy olyan bukás, aminek egy esélyes látta kárát.

Néhány sikertelen egyéni próbálkozás után háromfős szökés alakult ki, közülük Laurens Ten Dam egy idő után inkább visszacsorgott a mezőnybe, Fabien Grellier (Direct Énergie) és Marco Minnaard (Wanty – Groupe Gobert) viszont maradtak a nap nagy részén elöl. Közülük Greiller bírta a legtovább elmenésben, de öt kilométerrel a cél előtt őt is elkapta a mezőny.

Az a peloton, ami éppen csak újra felvette az utazósebességét egy nagyobb bukás után, amibe többek között belekerült a hatodik szakasz győztese Daniel Martin (UAE Team Emirates) is. Martinhoz hátra maradt szinte a teljes csapat, de a befutóig több, mint egy perc hátrányt őrzött meg az ír.

A győzelemről sprintbefutó döntött, Greipel és Gaviria diszkrét fejelgetése mellett simán nyert Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), aki két nap alatt már második sikerét ünnepelheti. A fejelgetés nem maradt büntetlenül, Greipelt és Gaviriát hátrébb sorolta a zsűri, így Sagan és Degenkolb örökölte meg a 2. és a 3. helyet. A trikók viselői nem változtak, Avermaet őrzi a sárgát, Sagan a zöldet, Andersen a fehéret és Skujiņš a pöttyöset.

A holnapi napon felrobbanhat az összetett, nem kevesebb mint 22 kilométernyi kockakő vár a mezőnyre.

A 2018-as Tour de France 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet