Tökéletes mezőnyhajrá lehetett volna, de inkább a szökést engedték el.

Hirdetés

Egy 20 fős szökevénycsoportról szólt a Tour de France utolsó kétszáz kilométer fölötti szakasza. A csoportban egész gyors versenyzők, köztük Nikias Arndt (Sunweb) és Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) is képviseltették magukat. Mivel a jól hajrázó sprinterek vagy a szökésben tekertek, vagy valamely csapattársuk volt elmenésben, így a csoportot jó messzire elengedték. 11 perc előnyt kaptak a nap során.

A nagy csoport 20 kilométerrel a cél előtt kezdett el mozgolódni. A rengeteg támadás miatt hamar szétdarabolódott a szökés, végül egy körforgalomnál, két kilométerrel a cél előtt Boasson Hagen indított jókor és 5 másodperces előnnyel megnyerte a szakaszt a kicsit később reagáló Nikias Arndt előtt. Boasson Hagen 6 évvel ezelőtt még skyos mezben nyert utoljára szakaszt a Tour de France-on.

Froome és a többi esélyes biztonságban megérkezett a szökés után 10 perccel, így semmi nem változott az összetettben. Holnap viszont időfutam, ahol még alakulhatnak az helyezések.

A 2017-es Tour de France 19. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: A.S.O / A.BROADWAY

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet