Nézve a hajrát és a hazaküldött sprintereket, nehéz elhinni, hogy Marcel Kittelen kívül bárkinek is legyen esélye Párizsban.

Hirdetés

A pihenőnap után sík szakasszal rázódtak vissza a versenyzők a kerékvágásba. Kellett is a hangolódás a véres vasárnap után, hiszen 12 versenyzőt veszítettünk el a 9. szakaszon. Geraint Thomas (Team Sky), Manuele Mori (UAE Team Emirates), Richie Porte (BMC Racing Team) és Rafal Majka (Bora – Hansgrohe) bukás miatt nem voltak ott 10. szakasz rajtjánál. Utóbbi még befejezte a vasárnapi napot, de az alábbi képet nézve talán nem csoda, hogy nem folytatta.

További nyolc versenyző időlimit miatt adta fel, köztük a fél FDJ, élükön a betegeskedő Arnaud Démare-ral. Mark Renshaw sem sprintel már a Dimension Datából.

Az élet azonban nem állt, meg: Périgueux – Bergerac között 178 kilométert kellett leküzdenie a Tour de France mezőnyének. Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) eredt szökésnek a rajt ellövése után. A francia egy rövid ideig attól tarthatott, hogy úgy jár, mint egy héttel ezelőtt csapattársa, de később csak kapott egy társat Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro) személyében. Ők ketten együtt hajtottak az egész nap során. Előnyük bár elérte az öt percet is, végül hat kilométerrel a cél előtt a sprinterek kívánalma teljesült: következhetett a hajrá.

Videón az utolsó kilométer:

Jó felvezetést csinált a Cofidis, a Lotto-Soudal és a Katusha is, hiszen már a Tour de France-hoz képest elég sok sprintertől megváltunk, így volt hely mindenkinek. Mégis, ismét Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyerte szinte a semmiből a hajrát, ráadásul óriási fölénnyel. Kittelnek ez a negyedik szakaszgyőzelme volt a 2017-es Touron, összesen pedig a 13., amivel megelőzte Erik Zabelt az örök ranglistán, így Kittel most a legsikeresebb német kerékpáros a Tour de France történelmében.

John Degenkolb (Trek Segafredo) kis szerencsével odakeveredett a második helyre, a harmadik pedig Dylan Groenewegen (Lotto Nl Jumbo) lett. Érdekes módon sehol nem volt Andre Greipel és Michael Matthews, mindketten a top 10-en kívül végeztek. Ez különösen az ausztrálnak lehet fájó, hiszen így 102 pontosra nőtt a hátránya a zöld trikóban Marcel Kittelhez képest.

Az összetettben semmi változás nem történt, Chris Froome őrzi a sárga trikóját.

A 2017-es Tour de France 10. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: ASO / Alex BROADWAY

Ha úgy gondolod, hogy te is tudsz hasonlót írni, és szeretnél egy minőségi sisakot ingyen, akkor neked találták ki cikkírói pályázatunkat! A részletekért, kattints IDE.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet