Fabio Aru közelében sem voltak a csapattársai az utolsó 5 kilométeren, aminek meg is lett az ára.

Hirdetés

Ezúttal Blagnac és Rodez között kellett megtenniük a versenyzőknek 181 kilométert. A dombos napon Thomas Voeckler (Direct Energie), Maxime Bouet (Team Fortuneo – Oscaro), Timo Roosen (Team LottoNL-Jumbo) és Thomas De Gendt (Lotto Soudal) vállalták be a szökést, akikhez a nagy termetű Reto Hollenstein (Katusha-Alpecin) csatlakozott később.

A csoportot azonban rövid pórázon tartotta a mezőny, hiszen a rodezi befutó feküdt az olyan versenyzőknek, mint Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), John Degenkolb (Trek Segafredo) vagy Philippe Gilbert (Quick-Step Floors).

De Gendt azért szépen leszakított mindenkit egy emelkedőn a nap utolsó harmadában. A belga tempójának utoljára Thomas Voeckler esett áldozatul 31 kilométerrel a cél előtt. De Gendt még 20 kilométert ment egyedül, de esélye sem volt. Hátul a mezőny főként a BMC vezetésével begombolt, és utolérte a nap szökését.

Ekkor még néhányan próbálkoztak elmenéssel, köztük Tony Martin (Katusha Alpecin), Tony Gallopin (Lotto Soudal) és Nikias Arndt (Sunweb) is, a mezőny azonban ezeket a megmozdulásokat is szerelte. A hajrára érkezve Fabio Aru problémái sokasodtak, mivel például Froome-mal és Daniel Martinnal ellentétben nagyon hátul mozgott a mezőnyben, és csapattársai sem voltak körülötte.

Az emelkedős befutón először Gilbert ment komolyabb tempót az utolsó kilométeren, de a belgát néhány száz méterrel a cél előtt kikerülte Greg Van Avermaet és Michael Matthews. A Sunweb bringása volt az utolsó aki még ebből a tempóból is ritmust tudott váltani, és magabiztosan nyerte meg a szakaszt.

Froome, Urán és Daniel Martin 1 másodpercnyi külön időt kaptak, Fabio Aru azonban jóval hátrébb érkezett, így elveszítette a sárga trikót. Az olasz 25 másodpercnyi külön időt kapott. Szintén néhány másodpercnyi időt veszített Romain Bardet, Mikel Landa és Louis Meintjes is.

Az összetettben, tehát ismét Christopher Froome áll az élen, akit Fabio Aru követ 19 másodperccel, míg a harmadik helyen Romain Bardet áll 23 másodperc hátránnyal. Rigoberto Urán nagyon közel van hozzájuk, csak 29 másodperc a lemaradása Froome mögött.

A 2017-es Tour de France 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: A.S.O. / Bruno Bade

Ha úgy gondolod, hogy te is tudsz hasonlót írni, és szeretnél egy minőségi sisakot ingyen, akkor neked találták ki cikkírói pályázatunkat! A részletekért, kattints IDE.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet