Újabb sík nap, kisebb bukás, de a végén a szokásos forgatókönyv.

Hirdetés

A nagy, 203 kilométeres táv és a sík itiner ellenére Frederik Backaert (Wanty – Groupe Gobert), Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) és Marco Marcato (UAE Team Emirates) lépett el a mezőnytől a rajt után. Szökésük esélyeit három bukás is növelte, amiből az első kicsit komolyabb volt 96 kilométerrel a cél előtt. Dario Cataldo (Astana) ki is szállt a Tourból. Rajta kívül John Degenkolb, Romain Bardet (Ag2r) és Fuglsang is elesett de rendben visszaértek a mezőnyre. Volt még egy fekte 18 kilométerrel a cél előtt is. Ekkor a Trekből estek el páran, köztük Alberto Contador, de sikerült felérnie a mezőnyre.

A szökevények közül Bodnar tartott ki a legtovább, szegényt csak 450 méterrel a cél előtt darálták be a sprinterek felvezetővonatai. Örömmel írnánk azt, hogy ezután körmünket rágtuk az izgalomtól, de sajnos nem ez történt. Marcel Kittel (Quick-Step Floors) ismét hátulról, a semmiből érkezve magabiztosan nyerte a szakaszt Dylan Groenewegen (LottoNl Jumbo) és Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) előtt. Az esélyesek együtt érkeztek velük, így nem történt változás az összetettben.

A 2017-es Tour de France 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Le Tour de France

Ha úgy gondolod, hogy te is tudsz hasonlót írni, és szeretnél egy minőségi sisakot ingyen, akkor neked találták ki cikkírói pályázatunkat! A részletekért, kattints IDE.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet