A 30-70 km/h-s széllökések megtették a hatásukat, az áldozatok között nagyobb nevek is vannak.

Hirdetés

A nap első kulcsmomentuma a Sunweb tempómenése volt. Az első emelkedőn rögtön olyan iramot diktáltak, hogy a zöld trikós Marcel Kittelnek (Quick-Step Floors) esélye se legyen az élcsoporttal maradni. A német valóban képtelen volt felzárkózni, így pont nélkül zárta a napot.

A csapat munkája azonban a szél és a Sky segítségével érett be. A brit csapat 15 kilométerrel a cél előtt rángatta szét a sort az oldalszélben, és csak nagyjából harmincan bírtak elöl maradni. Az esélyesek közül Contador és Daniel Martin maradtak le a lehetőségről.

Innentől már csak Daniele Bennati (Movistar Team) volt az egyetlen, aki bepróbálkozott két kilométerrel a cél előtt, de a befutóhoz közel befogták az olaszt. Az utolsó 400 méteren belül egy ‘S’ kanyart is be kellett venni, amire remekül helyezkedett az olimpiai bajnok Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), de túl hamar indított a belga. John Degenkolb, Edvald Boasson Hagen és Michael Matthews is lekerülte, végül az ausztrál második szakaszát nyerte a 2017-es Touron.

Matthews ezzel a nappal a sírból halászta vissza az esélyeit a zöld trikóra, hiszen már csak 19 pontos hátrányban van Marcel Kittellel szemben. Ne feledjük, ez a különbség néhány nappal ezelőtt még 100-ra is rúgott.

Az esélyesek a győztessel azonos idővel érkeztek be, kivéve Daniel Martint és Louis Meintjest, akik 51 másodpercet kaptak a többiektől. Az írnek ez komoly csapás, hiszen két perc fölé nőtt a hátránya Chris Froome-mal szemben. Contador is pórul járt, másfél percet kapott és ismét kikerült az összetett top 10-ből. Változás még az összetettben Sam Bennett (Lott Nl Jumbo) kiesése, aki betegség miatt feladta a Tourt (így járt Philippe Gilbert is).

Holnap komoly hegyi szakasz, de ismét lejtmenetes befutó lesz.

A 2017-es Tour de France 16. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: A.S.O. / Alex Broadway

Ha úgy gondolod, hogy te is tudsz hasonlót írni, és szeretnél egy minőségi sisakot ingyen, akkor neked találták ki cikkírói pályázatunkat! A részletekért, kattints IDE.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet