Dolgozott a Mitchelton, dolgozott a Jumbo-Visma a Tour de Hongrie királyetapján, de aztán következett az utolsó kilométer, és Valter Attila, aki tökéletes pillanatban átvette a vezetést és megnyerte az összetett versenyt. 

Hirdetés

A Tour de Hongrie utolsó szakaszán is akadt elmenés, de talán sosem volt még ennyire biztos a verseny során, hogy őket biztosan utol fogja érni az esélyesek csoportja.

Ez 12 kilométerrel a cél előtt következett be, és ahogyan a nap jelentős részében, itt is a Mitchelton – Scott vezette a sort, élükön a sárga trikós sprinterükkel, Kaden Grovesszal, aki Damien Howsonért dolgozott. Groves egészen Mátrafüredig vitte a sort, aki aztán kiborított, és a Jumbo-Visma vette át a kezdeményezést 4 emberrel az élen.

A Jumbo Mátraházáig tekert vitte a tempót, ahol a meredeken szétbomlott a sor. Damien Howson tört az élre és néhány másodperc előnyre tett szert. Egy darabig úgy tűnt, hogy innentől kezdve nem sok magyar eredményben bízhatunk, ugyanis csak Valter Attila maradt a közvetlen üldözőcsoportban, ráadásul Howson előnye szép lassan nőtt.

Végül Valter az utolsó kilométeren kíméletlenül elindult, kikerülte Howsont, mintha szembe jött volna, s megnyerte a szakaszt és ezzel a Tour de Hongrie-t is. Legutoljára 2005-ben Lengyel Tamás révén örülhettünk magyar sárga trikósnak, így óriási eredmény ez a magyar kerékpársportnak. Valter mögött Quinn Simmons (Trek – Segafredo), és Damien Howson (Mitchelton – Scott) végzett az összetettben. A CCC 5 szakaszból négyet nyert meg, s elvitték az összes számukra megszerezhető trikót is. Valteré lett a sárga, a fehér és a piros is, míg Jakub Mareczko a zöldet viheti haza. A csapatversenyben Jumbo-Visma végzett az első helyen.

A 2020-as Tour de Hongrie 5. szakaszának végeredménye és a végső összetett:

Címlapfotó: tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet