A Jumbo – Visma ismét lecsapott, és tovább ékesítve lehengerlő első hetüket újabb szakaszgyőzelmet arattak a 106. Tour de France hetedik szakaszán. Majdnem felbolydult az összetett is, de aztán közbejött egy kisdolog.

Hirdetés
Hirdetés

Ami a mezőnynek egy unalmas napnak tűnt, az a szökevényeknek egy ideális nap a szponzoraik kiszolgálására. Két szabadkártyás csapat versenyzői meg is érezték a lehetőséget, Yoann Offredo (Wanty – Gobert Cycling Team) és Stéphane Rossetto (Cofidis, Solutions Crédits) lényegében a starttól a nap döntő részéig együtt tekertek néhány perccel a mezőny előtt.

A páros elmenésének vége az utolsó gyorsasági részhajránál jött el, ahol ugyan még majdnem egy perccel vezettek, de befújt az oldalszél és őrült tempóra kapcsolt a mezőny. Pillanatok alatt a szökevények nyomában loholt a mezőny, ráadásul egy kisebb csoport leszakadt a pelotonról, köztük Wout Van Aerttal, Dan Martinnal, Simon Yatesszel, és Nairo Quintanával. A kolumbiai állítólag pont megállt elvégezni a dolgát, ezért a mezőny behúzta a féket, így a többiek összetehetik a két kezüket, hiszen fél percnyi hátrányt kaptak vissza ajándékba.

A szökést végül 217 kilométer megtétele után érték utol, majd jött a hajrá, ahol Elia Viviani (Deceuninck – Quick-Step) kapta a legjobb felvezetést. Az olasz azonban nem tudott megbirkózni a kissé emelkedős befutóval, Dylan Groenewegen (Jumbo – Visma) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) csatázott a győzelemért. A két versenyző merőben eltérő irányt vett a pályán, mégis centik döntöttek végül közöttük. Groenewegen lett a szakaszgyőztes, így a Jumbo – Visma egy hét alatt már a harmadik szakaszgyőzelmet gyűjtötte be, a hollandnak ez a negyedik sikere a Tour de France-on.

Az összetettben nincs változás, Giulio Ciccone (Trek – Segafredo) őrzi a sárga trikót a többi esélyes előtt. Az olasz duplán örülhet, hiszen teljesítményének köszönhetően csapata 2021-ig szerződést hosszabbított vele.

A 2019-es Tour de France 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Fotók: A.S.O.

A tour alatt Wilier ruhák és kiegészítók -10% kedvezménnyel (x).


Kövesd velünk a 2019-es Tour de France történéseit. Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2019 oldalon!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet