Kettőből kettő a Jumbo Visma csapat mérlege a 2019-es Tour de France-on. Miután meglepetésgyőzelmet arattak az első szakaszon, komoly erődemonstrációt tartottak a csapatidőfutamon is.

A brüsszeli Királyi Palota és az Atomium között rendezett 27,6 kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a 106. Francia Körverseny. Elsőként a címvédő Ineos startolt, akik esélyeshez méltóan rögtön elég komoly időt repesztettek. Ugyan igen közel került hozzájuk a Quick-Step (+1 másodperc), a Katusha és a Sunweb (+6 másodperc) is, végül az utolsóként rajtoló Visma hozta el a győztes időt. Brutális tempót hajtott a holland csapat, 20 másodpercet vertek Thomasékra. Így természetesen megtartották a sárga trikót is, amit továbbra is Mike Teunissen viselhet majd.

A nap csalódását a Movistar, a Trek és az AG2R okozta. Quintanaék, Porte-ék és Bardet-ék több mint egy percet kaptak a győztestől. Valószínűleg nem repesnek az örömtől, hogy már a második szakaszon begyűjtöttek 40 másodpercet az Ineostól… A Lotto Soudal sem ment nagy időt, így Ewan elvesztette a fehér trikót, amit holnaptól Wout Van Aerton láthatunk majd.

A 2019-es Tour de France 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotók: A.S.O.


Kövesd velünk a 2019-es Tour de France történéseit. Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2019 oldalon!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet