Az ausztrál Richie Porte (Trek-Segafredo) nem kevesebb mint hatszor nyert eddig a Tour Down Under híres emelkedőjén, és nagyon úgy tűnt, hogy 2020-ban sem talál legyőzőre, ám ezúttal akadt egy neo-pro, aki átírta a papírformát.

Hirdetés

Ismét az utolsó napra tették a sorsdöntő emelkedőt, az átlagban 7,5 %-os Willunga Hillt, amit a versenyzőknek kétszer is meg kellett mászniuk. A 151 kilométeres nap elején azért egy jó nagy 26 főből álló szökevénycsoport előremenekült, de egyértelmű volt, hogy a szakasz az összetett esélyeseiről fog szólni.

A Willunga Hill második mászásakor az elmúlt hetet keményen végigdolgozó Daryl Impey (Mitchelton-Scott) leszakadt az élmezőnyről és mivel ekkor még két kilométer volt hátra a szakaszból, biztossá vált, hogy nem ő viheti haza az összetett elsőségért járó Ochre trikót. A helyi sztár Porte hamar támadásba is lendült és felért a még mindig elöl tekerő szökevényekre. Közülük némi meglepetésre Matthew Holmes (Lotto-Soudal) át tudta venni az ausztrál támadásait, sőt, az utolsó métereken könnyedén le is kerülte Porte-ot. Holmes életében először indult egyhetes World Tour versenyen és rögtön meg is szerezte első profi győzelmét.

Richie Porte se csüggedhet, hiszen második helyével a versenyben meggyőzőnek számító, 25 másodperces előnnyel nyerte a Tour Down Undert. Mögötte négyen is az említett különbséggel követték, de a dobogóra végül Diego Ulissi (UAE-Team Emirates) és Simon Geshcke (CCC Team) állhattak fel.

A 2020-as Tour Down Under utolsó szakaszának végeredménye és a végső összetett:

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet