Schön Martinnak nem csak ez, hanem sok más hajmeresztő mutatvány is megy, nézd!

Hirdetés

A művészi kerékpár egy olyan sport, ahol a sportolók versenyezhetnek, hogy ki tud szebb és nehezebb elemeket bemutatni. Egy kicsit hasonlít a műkorcsolyára és a tornára, akrobatikus elemeket tartalmaz, a versenyzőktől egyensúlyérzéket, koncentrációt és bátorságot kíván. A művészi kerékpározás egy látványos és finom sport, amit élvezetes nézni és művelni egyaránt.” – áll a szövetség weboldalán.

Martin fenti videón bemutatott gyakorlata már csak azért is különleges, mert a 2018-ban először megrendezett teremkerékpáros világkupa utolsó számában hajtotta végre. Az eredmény nem maradt el, Schön Martin ezüstérmes lett a világkupa sorozat összetettjében, így komoly esélyesként indulhat a november 23-25-én zajló liége-i világbajnokságon.

Martin így nyilatkozott a teljesítményéről a Bringasportnak:

“Úgy jöttem ki a világkupa utolsó fordulójára, hogy tudtam, hogy nagyon jók az esélyeim egy bronzéremre és szerencsével még akár egy ezüst is összejöhet. Tehát nyomást nem is éreztem, csak tudtam, hogy megyek egy gyakorlatot, ahogy otthon is szoktam és kész. Csakhogy az én számításaim a papírformára épültek, amit az első hét versenyző elég jól felborított. (Az első 3 világkupa forduló után a legjobb 10 indulhatott a 4. állomáson.) Minden kategória aktuális első három helyezettje versenyzett az esti programban, így én voltam az utolsó előtti a sorban. A 3. helyezett gyakorlata után úgy mentem a pályára, hogy még bármi megtörténhet. Sosem voltam még ilyen helyzetben, ahol ekkora nyomás kerülhetett volna rám, viszont most sem így történt. A versenyem előtt 20 perccel azt mondta egy német ismerősöm, hogy bicózzak úgy, hogy élvezzem azt. És így kezdtem el a gyakorlatomat. Egy perc után volt egy közepes erősségű hibám, de ez sem zökkentett ki, egyszerűen tovább csináltam. Amikor leszálltam a bicikliről, tudtam, hogy nem ez volt az eddigi legjobb gyakorlatom, de azt is tudtam, hogy elég lehet. És a pontok is azt mutatták. Az érmem színe azonban csak a tavalyi világbajnok gyakorlata után dőlt el, úgyhogy még izgulhattam 5 percet. Szerencsémre ezüst lett belőle. Nagyon örültem neki és a sok elismerésnek. De a legszebb dolog az volt, amikor a dobogóról néztem, ahogyan felhúzzák a magyar zászlót.”

Címlapfotó: Bringasport / Mike J. Lauterbach

Hirdetés
VIABringasport
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet