Az érdekes rekordot korábban a német Michael Moll tartotta, aki hat országot érintett bő 20 óra alatt. Dávid ezt most eggyel megfejelte, 24 óra alatt Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Ausztriát, Magyarországot, Szlovéniát és Horvátországot is érintette. Ezzel nagyságrendileg 500 kilométert tekert 24 óra alatt. A teljes útvonalért kattints ide.

Hirdetés

Sajnos teljes rögzített adat egyelőre nincs a teljesítményről, de ide kattintva kaphatunk egy kis ízelítőt Dávid adatairól. Magyarországi útja során 20-as átlagot hajtott, és ha hihetünk a rögzített fájlnak, akkor igen alacsony 50-es átlag pedálfordulatot produkált. Nyilván az ilyen stílusú rekorddöntéshez ez passzolt.

Kővári a rekorddöntéshez egy kevésbé ismert márkájú vázat, Ceepo Katanát használt Shimano Dura Ace szettel és DT swiss kerekekkel, amelyből a hátsó teli volt.

Kővári Dávid útjáról több élő videót is megosztott, amelyeket ide kattintva nézhettek meg.

Fotók: Kővári Dániel – PhotoBora

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

1 hozzászólás

  1. Nyilván ezért nem szabad összesített adatokból következtetéseket levonni. Az átlagokban bele vannak számolva a megállások is, én is néztem élőben és volt belőlük egy pár. Nagyjából 70-75 körüli pedálfordulatszámmal tekerhetett az út nagyrészén. Tekintve hogy a teljes rekordkísérletben 23 km/h-s átlagot sikerült Dávidnak mennie (500 km / 22 h), a megállásokkal körülbelül 26-30 lehetett az átlag haladási tempó.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet