A poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő egykori amerikai haditengerész, Joe Lawhorn valódi rekordot döntött meg azzal, hogy 24 óra alatt 415.2 mérföldet tett meg fixivel.

Hirdetés

Lawhorn még augusztusban 404,8 mérföldet gurult a Mid-Atlantic Ultra kerékpáros versenyen mindössze 24 óra alatt, ezt az eredményt azonban nem sokkal később valakinek sikerült felülmúlnia. Mostanra azonban visszaszerezte előnyét. Új rekordját a World 24-Hour Time Trials erőpróbáján szerezte meg Kaliforniában azzal, hogy 24 óra alatt 415.2 mérföldet tett meg fixi kerékpárjával, ami több mint 668 kilométernek felel meg.

Lawhorn korábban hat évig szolgált az amerikai tengerészgyalogságban, valamint további hat éven át tevékenykedett a hadseregben. Később azonban poszttraumatikus stressz szindrómát állapítottak meg nála, ami szorosan összefügghet azokkal a traumatikus hatású eseményekkel, amiket átélt a hadseregben eltöltött évei alatt.

Miután Lawhorn leszerelt a katonaságból, nem volt könnyű ismét beilleszkednie a civil társadalomba. Rengeteg gyógyszeres kezeléssel is próbálkozott, hogy felépüljön, de elmondása szerint valójában a világbajnoki futam során változott meg benne valami, ami alatt nagyon sok támogatást és szeretetet kapott.

Lawhorn azt is bejelentette, hogy jövőre indulni szeretne a Race Across America erőpróbáján, tehát a közeljövőben többek között ezen szeretne majd dolgozni.

 

Forrás: cpofficial.comchillicothegazette.comroad.cc

Fotók: Facebook

Hirdetés
ForrásCycling Porn

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet