A francia Cofidis és az olasz Androni-Giocattoli-Sidermec után egy újabb prokontinentális csapat Tour de Hongrie-részvételét jelenthetjük be: az idei viadalon ott lesz a rajtnál az Israel Cycling Academy együttese is!

A csapat neve a hazai kerékpárrajongók számára is ismerős, hiszen – az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub – Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen. Mi több: Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót! A huszonöt esztendős észt bajnoki címvédő azóta már a tizedik profi győzelménél tart, legutóbb az 1.1-es kategóriájú belgiumi I. Világháborús emlékversenyen állhatott fel a győzelmi dobogóra.

Hirdetés

Az Israel Cycling Academy igencsak „megcombosodott” 2016 óta, tizennyolc ország harminc kerékpárosa profiskodik a prokontinentális klubban, amely tavaly részt vehetett a Giro d’Italián, s az idén is ott lesz az Olasz Körversenyen.

Az Israel Cycling Academy rutinos versenyzői közé tartozik az olasz Sbaragli (három Tour- és három Giro-részvétel), a belga Van Asbroek (egy Giro- és három Vuelta-részvétel), az ugyancsak belga Hemrans (négy Giro- és két Vuelta-részvétel), az olasz Cimolai (öt Tour- és egy Vuelta-részvétel) vagy az osztrák Brändle (egy Tour-, három Giro- és két Vuelta-részvétel) – utóbbi 2014-ben 51,852 kilométerrel felállította az egyórás kerékpározás azóta már többször megdöntött világcsúcsát.

Több aktuális nemzeti bajnokot is találhatunk a csapatban: az észt bajnok Mihkel Räim, az ír bajnok Conor Dunne, az izraeli bajnok Roy Goldstein és a lett bajnok Krists Neilands is hazája nemzeti színeit viselheti ebben a szezonban. Räim mellett egy másik ismerős is az Israel Cycling Academy együttesét erősíti: a cseh Daniel Turek 2016-ban harmadik lett a Tour de Hongrie összetettjében.

Az Israel Cycling Academy nagyratörő tervei között szerepel a 2020-as Tour de France-részvétel, ehhez hozzájárulhat az is, hogy a klub a profi kerékpárcsapatok között is igen komoly népszerűségre tett szert, csaknem 650 ezer Facebook-követőjével egy World Tour-csapat (a Team Sky) kivételével valamennyit megelőzi.

Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát február 13-án mutatják be a nyilvánosságnak.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet