A csapatidőfutam számokkal kezdetét vette az év utolsó nagy országúti kerékpáros sporteseménye a világbajnokság. Innsbruckban összesen 12 számban osztanak világbajnoki trikókat.

Hirdetés

Elsőként az elit nők futamára került sor, ahol a színeszoknis-telekerekes Canyon-Sram csapat esélyeshez méltóan nagy előnnyel, 21 másodperccel nyert.

A javarészt lejtős, kisebb dombokkal tarkított pályát alig több, mint egy óra alatt tudta le a Trixi Worrack, Lisa Klein, Elena Cecchini, Hannah Barnes, Alice Barnes, Alena Amialiusik alkotta csapat, így 52,941-es átlagot hajtottak.

A dobogó második fokára a 2017-es évhez hasonlóan a Boels – Dolmans Cycling Team állhatott fel, míg a harmadik a címvédő Sunweb Team lett.

A nők küzdelméből már sejteni lehetett, hogy a férfiak számában is komoly átlagokat láthatunk majd, de az ő pályájukba beleraktak egy 4,6 kilométer hosszú, átlagban 5,7 %-os, közel 900 méter magas hegyet is.

A Quick-Step Floors csapata még úgy is meggyőző fölénnyel (18 másodperccel) győzött, hogy nem a legerősebb sorukkal álltak rajthoz. Niki Terpstra, Maximilian Schachmann, Yves Lampaert, Bob Jungels, Laurens De Plus és Kasper Asgreen főleg a lejtmenetben mentek iszonyatosat, rendszeresen 100 km/h fölött gurultak lefelé.

A belga csapat végül 55,8-as átlaggal, 18 másodperccel nyert a címvédő Sunweb Team és a BMC Racing Team előtt.

A csapatok minden bizonnyal utolsó csapatidőfutam világbajnoki címeiket ünnepelhették, ugyanis jövőre már biztosan nem a kereskedelmi csapatok fognak egymás ellen küzdeni. Valószínűbb, hogy a formátum megmarad, de újra a nemzeti csapatok veszik át a terepet. Merészebb pletykák az sem tartják kizártnak, hogy férfi-női vegyes csapatok indulhatnak majd.

Fotók: Innsbruck-Tirol 2018 / Bettini Photo

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet