A 2021-es Giro eddigi talán legkeményebb szakaszán az FDJ fiatal kerékpárosa az utolsó kilométeren belül veszítette el a kontaktot az éllovasokkal, de így is igen szépen helyt állt a legnagyobb világsztárokkal szemben.

A Giro d’Italia kilencedik szakaszán 158 kilométer várt a mezőnyre, több igen kemény emelkedővel, 1655 méter magas befutóval Campo Felicében. És, hogy ne legyen annyira könnyű az első hét vége, az utolsó 2,5 kilométernyi kaptató burkolatlan utakon zajlott.

Hirdetés

A szintrajz láttán az esélyesek nem is bízták a véletlenre, a szökevényeket az utolsó kilométereken levadászták, ahogy azt ilyenkor illik. A kegyelemdöfésért az utolsó 500 méterig kellett várni, amikor Egan Bernal megindult és többiek nem is látták a célig. Bernal átvette a rózsaszín trikót, Valter Attila a földutas részen leszakadt az élcsoportról. A magyar bringás így sem lehet csalódott, hiszen három napon keresztül vezette az összetettet, és továbbra is csak 43 másodperc a hátránya az összetettben, így az előkelő ötödik helyen áll. Az élen továbbra is Remco Evenepoel tartja a leginkább a lépést Bernallal, a belga lemaradása 15 másodperc.

A 2021-es Giro d’Italia 9. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet