Tovább folytatódik a Pannon Cycling Team kiváló szereplése, ezúttal Valter Attila nyújtott maradandót.

Hirdetés

Habár az Okolo Slovenska a Tour de Hongrie-val megegyező besorolású (UCI 2.1) verseny, a mezőny színvonala kicsit magasabb, hiszen a szervezőknek sikerült World Tour csapatokat is meghívni. Néhány, a Magyar Körversenyről is ismert csapat (Team Novak, CCC, Dukla) mellett ott teker a mezőnyben a belga és a német válogatott, valamint a Cofidis, a Bora Hansgrohe és a Quick-Step Floors alakulata is.

Ebben a rangos mezőnyben állt rajthoz két magyar csapat, a Kőbánya és a Pannon Cycling Team. A sík prológot követően rögtön a lovak közé csaptak a fiúk és egy hét hegyi hajrás, 169 kilométeres, kemény szakasz várt a mezőnyre.

A háromezer méter szintet tartalmazó etap végén egy kisebb csoport hajrázott a győzelemért, amit magabiztosan vitt a 2018-as Tour de France pöttyös trikósa és a nemrégiben zárult Brit Körverseny összetett győztese, Julian Alaphilippe. Ami sokkal fontosabb, hogy mögötte néhány kerékpárral Valter Attila (Pannon Cycling Team) a harmadik helyen ért be a nyolc évig World Tour csapatban tekerő, most belga válogatott színekben induló Ben Hermans mögött.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

sprintcycling (@sprintcycling) által megosztott bejegyzés,

Valter Attila így 3 UCI pontot szerzett Magyarországnak és a Szlovák Kör összetettjében is a harmadik helyen áll. Bónuszként átvette a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet