Szekszárd környékén 165 kilométer várta a 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 első egynaposának résztvevőit. A győzelmet végül a magyar nemzeti válogatott színeit erősítő Valter Attila szerezte meg, ezzel 40 UCI világranglista pontot is bezsebelve.

Hirdetés

Pontban 15 órakor vágtak neki a kerekesek a 165 kilométeres távnak. A rajt ezúttal is a Béla téren volt, a mezőny három gyorsasági és három hegyi hajrát leküzdve érkezett meg a Kálvária kilátóhoz.

Az éles rajtot követően folyamatosak voltak az akciók, – Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team) nyerte az első gyorsasági részhajrát – ám egészen harminc kilométer megtételéig kellett várni a sikeres elmenésre, melybe az ukrán Yehor Dementyev (Team Novák) és Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa) keveredett bele.

A duó legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött, miközben az ukrán kerekes elvitte a nap másik két gyorsasági hajráját, míg a luxemburgi csapat magyar légiósa az első hegyen gyűjtötte be a pontokat.

Az utolsó ötven kilométerre fordulva rákapcsolt a főmezőny, a szökevények előnye rohamtempóban kezdett csökkenni, huszonöt kilométerre a céltól Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) és Ivan Centrone (Team Differdange-GeBa) ugrott fel rájuk, majd a frissiben érkező kettős tovább is ment. Filutás megnyerte a soron következő hegyi hajrát, ám a Kálvária kilátó aljáig már nem jutottak el, megfogta őket a mezőny.

A mindent eldöntő meredek a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt, végül Valter Attila (magyar válogatott) magabiztosan nyerte meg a versenyt két olasz, Paolo Toto (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) és Niccolo Salvietti (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) előtt.

„Nagyon örülök a sikernek, győzelmi szándékkal érkeztem, hisz tisztában voltam azzal, hogy kedvez ez a befutó nekem – mondta röviddel a célba érkezést követően Valter Attila. – A rajtot követően kicsit nyomottnak éreztem magam, bár a lábaim jók voltak, így tudtam, hogy átlendülök ezen a holtponton. Sikerült egy erős válogatottat összerakni, a srácok rengeteget segítettek, jó munkát végeztek, így ez egy közös győzelem volt. Bízom benne, hogy holnap is lehet esélyem.”

Az elmúlt időszakban bombaformát mutató Pelikán János (Pannon Cycling Team) az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel további tizenöt UCI pontot szerezve nemzetünk számára!

A 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj első versenyének végeredménye:

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet