Egyáltalán az is csodaszámba ment, hogy a magyar válogatott elindult a fiatalok Tour de France-ának tartott U23-as Tour de l’Aveniren (korábban ilyen még sohasem volt), azt pedig álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a csapat szakaszt is nyer. Ezután a teljesítmény után Valter Attila keresheti, melyik tollal írja majd alá a profi szerződését 2020-ra.

Hirdetés

A 2019-es Tour de Hongrie harmadik helyezettje az elmúlt héten a Tour de l’Avenir nevű versenyen vett részt (Peák Barnabással, Karl Ádámmal, Fetter Erikkel, Dina Dániellel, és Vas Balázzsal egyetemben), amelyet hagyományosan a fiatalok Tour de France-ának tartanak. Egyrészt a francia rendezés miatt és a kegyetlen hegyi szakaszok miatt is. Aki itt jó eredményt ér el, az jó eséllyel számíthat egy profi szerződésre a következő évben.

Valter nem bízta a véletlenre, a l’Avenir kilencedik szakaszán szökésből nyert, ráadásul úgy, hogy a szakasz közben lerázta magáról az összetettben vezető sárga trikóst (és úgy mindenkit) is. A befutó a kétezer méter magas Tignes településen volt, így a győzelem különösen nagy értékű (ha valakinek ismerős a település neve, ez volt az a hegy, ahová a Tour mezőnye nem jutott el a jégeső és a sárlavina miatt).

 

Valter már most is World Tour fiókcsapatban teker, így ezzel a győzelemmel igen nagy lépést tett afelé, hogy 2020-ban Peák Barnabás mellett ő is World Tour csapatban tekerjen majd.

További részletek hamarosan.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet