A spanyolok közel ötven év után rájöttek, hogy nincs értelme még egy trikót kiosztani a dobogósoknak.

Összetett éllovas, a legjobb sprinter, a legjobb hegyi menő és a legjobb fiatal – a Tour de France-on és a Giro d’Italián hagyományosan ezekben a kategóriákban osztottak megkülönböztető trikót és a rendszer amellett hogy egészen igazságos volt, elég könnyen követhetővé tette a versenyt is.

Hirdetés

A Vuelta ebben mindig is különcködött, 1970 óta kisebb megszakításokkal a fehér trikót a három másik trikóban összesítetten legjobban álló versenyző kapta, a fiatalokat csak a verseny végén díjazták. A rendszer azért is volt kicsit érthetetlen, mert a pontokat bonyolult szempontrendszer alapján számították és a trikót gyakran az összetett top 3 viselte.

2018-ban is az összetett győztes, Simon Yates vitte a kombinációs trikót is.

A fehér trikó 2019-től a Vueltán is az összetettben legjobb 26 év alatti versenyzőnek jár majd, a kombinációs pontversenyt eltörlik. A trikót a
Feníe Energía támogatja majd, ami Spanyolország egyik friss szereplője az energiaszektorban.

A 2019-es Vuelta útvonalát december 19-én (holnap) mutatják be, a versenyt várhatóan augusztus 24. és szeptember 15. között tartják majd.


Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet