Nem tisztünk felmagasztalni a Rendőrséget azért mert dolgoznak, de nagyon nagyon itt volt az ideje már egy budapesti bringás pofátlantanító videónak is. Nehéz vitatkozni a videó hozzáfűzött tételmondatával: „Mintha a bringán ülve megszűnne minden szabály”.

Hirdetés

Pár hete a rendőrség már csinált hasonló akciót Kaposváron, de éreztük, hogy az igazi gyöngyszemekért Budapestre kell menni. Nem csalódtunk, itt a Pofátlantanítás 18. epizódja, ami a fővárosban szabálytalankódó bringásokat mutatja be.


A Nagykörúton és a Kiskörúton gyakorlatilag sztenderd a körülnézés nélküli piros lámpán áthajtás, reméljük a fenti videó valamelyest rendet tesz. A legszomorúbb, hogy sok esetben nem gyakorlott futárok, hanem teljesen fogalmatlan kezdők szegik meg sorozatosan a szabályokat (végeredményben persze ugyanúgy súlyosan szabálytalan mindkettő). Ismét el kell mondanunk, hogy a szabályok a közlekedés biztonságossága érdekében vannak, és jó dolog, hogy a Rendőrség folyamatosan igyekszik fenntartani a rendet jelöletlen autóikkal, de egyben szomorú is, hogy sokaknak erre van szükségük, hogy kulturált módon viselkedjenek és észhez kapjanak. A kerékpáros türhőségeket ebben a cikkünkben szedtük össze.

A kerékpáros közlekedők tíz főbűne

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

2 hozzászólás

  1. Gratulalok a cikkhez – eletemben eloszor tapasztaltam, hogy valaki teljesen REALIS kepet ad valamirol, amiben O is erdekelt! Csak igy tovabb! Es hat igen – ha ROSSZUL biciklizik valaki a legbelsobb Belvarosban, akkor nemcsak a sajat eletet, biztonsagat kockaztatja, hanem artatlan autosok is bortonbe vonulhatnak! Csak igy tovabb, – jo az oldalad!

  2. A kerékpáros emberkék megfegyelmezése időszerű és ennél is időszerűbb a motorosok megrendszabályozása. Rendkívül veszélyesen cikáznak kocsik között.

    Azt a KRESZ jogszabályt elkéne törölni miszerint a kocsisorok között előre pofátlankodhatnak. Így letörnek tükröket lassú de veszélyes cikázásukkal az autók oldalát netán hátulját dülöngélésükkel megsértik karcolják.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet