Anarchista csoportok a kockaköves szektorok leaszfaltozásával fenyegetőznek.

Hirdetés

Alig néhány órával a 102. Flandriai Körverseny startja előtt ismeretlen vállalkozók úthengerei és aszfaltozó gépei lepték el a verseny híres rázatóit. Blokád alá vették a híres Muurt, megszállták a Kwaremont szektort és a hírek szerint a Paterberg is veszélyben van.

A verseny szervezőbizottsága lemondott, a főszervező, a magyar származású Laurent Kovács úgy nyilatkozott: “A helyzet mára kezelhetetlenné vált, nagy esett le a szívünkről. Az elmúlt száz évben csak a bukásokról és a drámáról szólt ez a verseny, amivel már nem bírtunk együtt élni. A következő évben azt terveztük, hogy a verseny útvonalát lefedjük, és a kockaköves szakaszokat fűtött szektorokkal váltjuk fel, hogy többet ne essen bajuk a versenyzőknek. Sajnos, ezt már nem én fogom végrehajtani.” – nyilatkozta könnyeivel küszködve Kovács, aki azt is elmondta, hogy a rendkívüli helyzet ellenére megtartják a rajtot, aztán majd a versenyzők eldöntik, hogy legyen.

A kerékpárosok vegyes érzelmekkel fogadták az anarchisták lépéseit. Peter Sagan nem kívánt neveket mondani, de úgy tudja, a hosszúra nyúlt európai tél során sokan felszedtek pár kilót, így attól tartottak, hogy a meredek kockaköves kaptatókon nem bírnak majd feltekerni. “Mondjuk engem amúgy sem érdekel, mert úgyis egykerekezve fogok majd feltekerni, hogy ne unatkozzak. A kialakult helyzetben idén talán egy hátra szaltót is bevállalok” – nyilatkozta a világsztár.

(Egy szavunkat se higgyék el, kellemes április elsejét)
Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet