Az év végén távozik a névadó szponzor a CCC kerékpáros World Tour-csapattól, amelynek Valter Attila is tagja, és amely 50 százalékos fizetéscsökkentésben állapodott meg a sportolókkal, hogy fennmaradhasson az idei szezonban.

Hirdetés

A Cyclingnews keddi híre szerint a sportolók elfogadták a bérük felezésére vonatkozó ajánlatot, ugyanakkor a márciusi fizetésüket még teljes egészében megkapják. A nemzetközi szövetség (UCI) előírásai szerint a kerékpárosokat érintő fizetéscsökkentés mértéke csak annyi lehet, hogy a sportolók a UCI által meghatározott legalább 38 ezer eurós bért megkapják.

A csapat hosszú távú jövője viszont veszélybe került, miután a lengyel központú CCC bejelentette, hogy jövő januártól beszünteti a támogatást. Áprilisban Jim Ochowicz csapatvezető közölte, hogy a koronavírus-járvány által okozott pénzügyi nehézségek miatt kénytelen lesz a stáb nagy részét fizetés nélküli szabadságra küldeni, a bringások bérét pedig jelentős mértékben csökkenteni.

A kerékpárokat biztosító Giant a hírek szerint a továbbiakban is folytatja a CCC támogatását, ugyanakkor Ochowicznak versenyt kell majd futnia az idővel, hogy januártól másik névadó szponzora legyen a csapatnak.

Az UCI legutóbb azt közölte, hogy a módosított idei versenyszezon augusztustól novemberig tart majd, a világjárvány gazdasági hatásai azonban az összes profi kerékpárcsapatot érintik, így az Asztana, a Lotto Soudal, a Bahrain-McLaren és a Mitchelton-Scott is csökkentette, vagy később fizeti ki a sportolók bérét.

A CCC egy jól felépített, hosszútávú lengyel projekt volt, a csapat még 2006-ban kezdte kontinentális szinten, támogatójuk már az első évtől Lengyelország egyik leggazdagabb üzletembere, Dariusz Miłek által birtokolt CCC cipőmárka volt. 2013-ban léptek prokontinentális szintre, World Tour csapatként 2019-ben mutatkoztakben, pont egy másik korábbi csapat, a BMC felvásárlásával. A 14 év során több egészen nagy név tekert náluk, köztük, Tomasz Marczyński, Grega Bole, Felix Großschartner, Davide Rebellin vagy Sylwester Szmyd.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet