Egy kerékpáros mindig a legrövidebb utat választja.

A Critérium du Dauphiné harmadik szakasza sima szökevény győzelemmel zárult. Koen Bouwman, Alexey Vermeulen (LottoNL-Jumbo), Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), valamint Quentin Pacher és Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) remekül dolgoztak össze az egész nap során. A 184 kilométeres dombos etapon elég magas, 44-es átlagot repesztettek, de valahogy a mezőnyben nem volt egyetértés az üldözésüket illetően. Keményen dolgozott a Katusha és a FDJ is, de mások inkább pihenőnapot vettek ki.

Hirdetés

Így történhetett hogy csont nélkül hazaért a szökés, a LottoNL pedig tökéletes csapatmunkával megszerezte a szakaszgyőzelmet a fiatal Bouwman révén, aki már a második szakaszon is szökött. A 23 éves hollandnak ez volt pályafutása első profi győzelme.

Hátul a mezőnyben sem telt azért teljesen eseménytelenül a nap. Egy jobbos visszafordító kanyarban szokás szerint torlódás alakult ki, néhányan el is estek, mások viszont inkább leszálltak a bringáról és egy kis cyclo-cross-szal oldották meg a helyzetet.

Az esélyesek együtt érkeztek, De Gendt őrzi a sárga trikót és a pöttyöst is. Utóbbit viszont továbbra is a szakaszgyőztes Bouwman fogja hordani, már ma több hajrát is megnyert, így közelít a belgához. Démare ugyan nem tudott a győzelemért hajrázni, de megnyerte a mezőnysprintet, így átvette a pontversenyben a vezetést.

Videón a harmadik szakasz utolsó kilométere:


Flamme rouge – Étape 3 / Stage 3 – Critérium du… by tourdefrance

További érdekesség, hogy a korábbi évek egyik feltörekvő GC sztárja, Leopold König (Bora Hansgrohe) nem fejezte be a napot. A cseh versenyző már az elmúlt szakaszokon is gyengélkedett, így várható volt, hogy kiszáll.

Holnap 23.5 km-es időfutam, ahol végre összecsapnak a Tour de France-ra készülő sztárok is egymás ellen.

A 2017-es Critérium du Dauphiné 3. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet