Avagy Peter Sagan legújabb brutális győzelme.

Jelenleg is tart a Tour de France előtti utolsó World Tour megmérettetés, a Svájci Körverseny, ahol sokak kedvence, az országúti világbajnok Peter Sagan (Bora Hansgrohe) is rajthoz állt. Sagan a 2017-es versenyen már többször is szerepelt a top 10-ben, de az ötödik szakaszon eljött a várva várt győzelem is. Stílusosan, ahogy azt kell.

Hirdetés

Sagan 400 méterrel a cél előtt borított ki a megmaradt felvezetőemberek és sprinterek mögül és egy kissé veszélyes, hirtelen manőverrel átvette a gyeplőt mindenkitől. A mozdulat olyan meglepő és kegyetlen volt, hogy senkinek nem volt válasza, még a második helyezett Albasini is kis túlzással külön időt kapott.

A szlovák verhetetlenségét a számok is alátámasztják: 10 km/h-val sprintelt gyorsabban Albasininél és elképesztő különbségek voltak a wattok terén is. Ne felejtsük el, mindezt 400 méteren.

Sagan ezzel tovább ékesítette rekordját, ugyanis a szlováknál soha senki nem nyert több szakaszt a Svájci Körön. Tizennégy győzelmével toronymagasan az első helyen áll a tavaly visszavonult helyi hős, Fabian Cancellara előtt (11 elsőség).

Bónuszként íme egy videó a ló túlsó oldaláról, ahol Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida) és Oscar Gatto (Astana) küzdenek meg egymással, szintén a Svájci Körön. Van akinek nem megy olyan simán :).

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet