Új kampányt indított az olasz profi kerékpárosokat tömörítő szervezet az ACCPI. Céljuk, hogy a jövőben sokkal biztonságosabbá váljon a kerékpározás a közutakon.

Hirdetés

A kampány keretében több profi kerékpáros, így Daniel Oss, Matteo Trentin és Daniele Bennati is posztolt képeket a közösségi oldalaikon, ahol arra biztatják a bringásokat, hogy nappal is használják a villogóikat.

A kampányt a fiatal olasz kerékpáros, Samuel Manfredi balesete miatt indították el. A 18 éves kerékpárost állítólag azért ütöttek el, mert a sofőr egyszerűen nem vette észre. Az ACCPI a figyelemfelhívó kampánnyal egy időben egy online petíciót is útjára indított, amit az olasz miniszterelnöknek, Giuseppe Conténak szeretnének eljuttatni.

Azt szeretnék, ha az olasz államfő mindent megtenne annak érdekében, hogy a kerékpárosok nagyobb biztonságban tekerhessenek az utakon. Szeretnék elérni, hogy több és biztonságosabb kerékpárút épüljön, valamint vezessék be Olaszországban is a kötelező másfél méter előzési oldaltávolságot. A petíció itt érhető el olasz nyelven, cikkünk írásakor már közel kilencezren írták alá.

Címlapfotó: Daniel Oss / Instagram

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet