A szökevények győzelme a Direct-Energie akciója ellenére sem volt veszélyben, az elmenésből végül az idei versenyen második sikerét arató Tim Wellens tudott nyerni. 

Azt követően, hogy a keddi időfutamon ismét jelentősen (de talán nem a várt mértékben) változott az összetett állása, szerdán egy kevésbé fontosnak ígérkező nap várt a Vuelta mezőnyére. A Lugo és Ourense közti 200 kilométernél is hosszabb etap ugyan 3000 méter szintemelkedést tartalmazott, de igazán komoly emelkedőket nem, így esélyes volt, hogy a szökevények harcolhatnak a győzelemért.

Hirdetés

Az elmenésbe végül nagy csatát követően 8 ember tudott bekerülni, köztük a korábban egy-egy szakaszt már begyűjtő Michael Woods (EF), Tim Wellens és Marc Soler (Movistar)  is. Az előnyük hamar 5 perc fölé nőtt és bár a szakasz előtt nagy esélyesnek tartott Astana nem küldött embert a szökésbe, jó esély mutatkozott a hazaérésükre.

Végül nem a kazah csapat, hanem a Direct-Energie kezdett dolgozni, a francia sorból azonban kb 25 kilométerrel a vége előtt kifogyott a szusz, más pedig nem segített, így nem tudták beérni az elmenést.

A szakasz végül a hat elöl maradt szökevény között a célig vezető rövid, de meredek emelkedőn dőlt el. Hosszas nézelődés után Wellens indított a legjobbkor, Woods pedig ugyan az utolsó méterekre beérte, a célkanyar belső ívén tekerő belgát már nem tudta megelőzni. Mögöttük harmadiknak Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick-Step) érkezett be.

Az összetett esélyek közül ezúttal nem szakadt meg a sor az emelkedőn, így Primoz Roglic (Jumbo-Visma) továbbra is 39 másodperccel vezet Richard Carapaz (Ineos) előtt, a szlovén versenyző egy nappal közelebb került a végső győzelemhez.

A 2020-as Vuelta a Espana 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet