Chris Froome vezetésével néhány perces sztrájkkal indult a Vuelta 11. szakasza. A kenyai-brit az elmúlt szakaszon történtek miatt bírálta az UCI-t, amiért csapattársa szerinte jogtalanul kapott külön időt Primož Roglič-hoz képest. A szakasz aztán rövid ácsorgást követően csak útnak indult.

Lett is egy nagy szökevénycsoportunk, ami meglepő módon viszonylag kényelmesen hazaért, ugyanis az esélyesek inkább úgy döntöttek, hogy a királyetapon nem gyilkolják szét egymást – majd holnap, az Anglirun.

Hirdetés

A szökésből a második szakasz győztese, Marc Soler (Movistar) volt a legaktívabb, több alkalommal is az ő támadásainak köszönhetően tizedelődött az elöl tekerők csoportja. Az utolsó öt kilométeren már csak David Gaudu (Groupama – FDJ) bírt vele maradni. Pechjére a francia könnyedén le is hajrázta a célban, de teljesen elégedetlen így sem lehet, ugyanis feljött az összetett hatodik helyére. A fiatal Gaudu életében először nyert háromhetesen szakaszt.

Az esélyesek együtt érkeztek Solerék után bő egy perccel. Köztük nagy változás nincs, Roglič továbbra is a vörös trikós.

A 2020-as Vuelta a Espana 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet