A második nap sem a szökésről szólt a Vueltán, annál inkább megdolgozták egymást az összetet esélyesei. A Movistar a Girón 4 emberrel volt ott az elmenésben, de még az top 5-be se tudtak bekerülni, a Vueltán viszont összejött a szakaszgyőzelem.

 

Hirdetés

Pedig Tim Welllens (Lotto Soudal) támadása egészen életképesnek tűnt, a belga 72 kilométerrel a cél előtt ugrott el a többiektől és volt egy perc előnye is. Pechjére a Movistar kihasználta az oldalszeles részt és darabokra szaggatta a mezőnyt. Több tíz kilométer is eltelt, mire a legjobbak újra egy csoportban voltak. 37 kilométerrel a cél előtt Wellenst befogták, és nem sokkal később Richard Carapaz indult meg az Ineosból. A zöld trikóban tekerő ecuadori azonban nem jutott sokáig, ugyanis a Movistar ezen a napon igazán erősnek bizonyult és utolérték őt.

Az utolsó hegyen Luis Leon Sanchez próbálkozott még egy szökéssel, de miután utolérték, vissza se tudott állni a sorba. Alig 10-en maradtak az élen, lényegében Valverdét és Grosschartnert leszámítva az előző nap főszereplői (Dumoulin és Froome ezúttal még hamarabb leszakadt, mint tegnap). Az emelkedő tetején Carapaz vitte el a hegyi pontokat, így Kuss-szal holtversenyben állnak az élen a kék pöttyös trikóban. A lejtmenetben Marc Soler (Movistar) gurult el a többiektől, amiből végül elég magabiztos szakaszgyőzelem lett. Az üldözőcsoportot még a pályára bevágtató lovak is lassították.

A sprintet a vörös trikós Primož Roglič (Jumbo-Visma) nyerte, így a szlovén növelte az előnyét az összetettben.

A 2020-as Vuelta a Espana 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Presse sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet