Ritkán van ilyen ezen a Vueltán: szinte eseménytelenül ment végig a sík etap, így a mezőny sem erőltette meg magát.

Ketten, Felipe Osorio (Burgos-BH) és Aritz Bagues (Caja Rural-Seguros RGA) azért elvállalt egy szökést, de semmi esélyük nem volt a hazaérésre, 20 kilométerrel a cél előtt befogták őket. A nap során történt két bukás is, Hector Saeznek (Caja Rural) ripityára törött a bukósisakja, de végül folytatni tudta a versenyt.

Hirdetés

Nagyon nagy a szökés utolérése után sem lett a tempó, ennek örülhetett a zöld trikós Primož Roglič, aki probléma nélkül visszazárkózott a mezőnybe egy kerékpárcsere után.

A sprintben a Bora csinálta a legjobb felvezetést, de Pascal Ackermann elfogyott a végére, így ismét Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step) ünnepelhetett a célban. Az írnek ez volt az ötvenedik profi győzelme. Az összetettben nincs változás.

Friss: Bennettet hátrébb sorolták, mert a zsűri szerint túl kemény volt Emils Liepinsszel (Trek-Segafredo) szemben az utolsó kilométeren. Fair döntés a felvételeket jobban megnézve. Ackermann lett így a szakasz új győztese.

A 2020-as Vuelta a Espana 9. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet