Az első hegyi befutó után úgy tűnik, az idei Vuelta egyelőre az apró különbségek kiosztogatásáról fog szólni. Kár, hogy mindez – egyelőre – elég egyoldalú módon történik.

Hirdetés

A Vuelta ötödik szakaszán a szökésben többek között két korábbi U23-as világbajnok, Matej Mohoric (UAE Team Emirates, 2013-as világbajnok) és Alexey Lutsenko (Astana, 2012-es világbajnok) vállaltak szerepet. A fiatalok közül végül Lutsenko bírta jobban az utolsó hegyet és egyedül ünnepelhetett a célban.

Máshogy alakult az összetett menők küzdelme. Alberto Contador úgy néz ki, felépült gyomorrontásából, hiszen tudta tartani a lépést a többi élmenővel. Lutsenko után négy és fél perccel ő ért célba elsőként az élmenők csoportjából. A kerekén a vörös trikós Christopher Froome (team Sky) tekert, aki néhány másodperccel növelte az előnyét az összetettben második ehlyre felzárkózó Tejay Van Garderennel (BMC Racing Team) szemben. Esteban Chaves (Orica-Scott) szintén az élcsoporttal érkezett így feljött az összetett harmadik helyére. A Yates-testvérek, Zakarin, Aru megúszták további néhány másodperccel, Nibali viszont már 26-ot kapott.

A nap fontos híre volt még, hogy John Degenkolb (Trek-Segafredo) hörghurut miatt feladta a versenyt.

A 2017-es Vuelta a Espana 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet