Szomorú, eső áztatta szakasz, a vörös trikós azonban továbbra is verhetetlen. Sőt…

Háromból egy kipipálva. Froome a jelenlegi formáját mutatva csupán akkor lenne verhető, ha bukásba keveredne, megbetegedne vagy zuhogó eső áztatná a pelotont. Ma az utóbbi történt, a Kenyában nevelkedett klasszis azonban a korábban tőle látottakkal ellentétben állta a sarat és tovább növelte az előnyét az összetettben. Ehhez semmi másra nem volt szüksége, mint okosan versenyezni, és csupán azokra a támadásokra reagálni, amelyekre feltétlenül muszáj.

Hirdetés

Például Miguel Angel López (Astana) szabad kezet kapott, és jól időzített támadásával megnyerte a szakaszt. A fiatal kolumbiai az akciójának köszönhetően nem csupán élete első szakaszgyőzelmét aratta nagy körversenyen, hanem feljött az összetett tizedik helyére is.

Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) és Alberto Contador (Trek Segafredo) támadását viszont már nem nézte tétlenül Froome, végül azonban a vörös trikós futott be a második helyen, így néhány bónuszmásodpercet is bezsebelhetett a kétezer méter fölötti befutón. Fromme-mal csak Nibali és Wilco Kelderman (Sunweb Team) tudta tartani a lépést, Contador, Zakarin és Nieve 17 másodperccel az összetettben élen álló mögött futottak be. Mindenki más komolyabb veszteségeket könyvelhetett el, köztük a legrosszabbul az Orica járt, hiszen Chaves 2 percet kapott, és kiszállt az összetettért folyó küzdelemből a másik Yates-fivér, Adam is, aki kilenc percet szedett össze a 11. szakaszon.

Az összetettben Nibali feljött a második helyre és még talán kezelhető, bő egy perces hátrányban követi Froome-ot. Nagyobb bajban van már az apró termetű Chaves, aki a mai blamájának köszönhetően már két és fél percet írhat fel a neve mellé. David de la Cruz (Quick-Step Floors) viszont már a dobogó peremén van, hiszen csak néhány másodperc választja el a dobogótól. Az élete utolsó Vueltáját teljesítő Contador újra a top tízben, viszont az első napokban összeszedett közel négy percével nehéz lesz bármit is kezdenie.

A 2017-es Vuelta a Espana 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet