Úgy látszik, tovább pattog a labda a vörös trikóra pályázók között. Miguel Ángel López ismét elvesztette a ruhadarabot, de úgy, hogy egyébként neki viszonylag könnyű napja volt.

Hirdetés

A szintrajz és az elmúlt napok keményebb hegyi szakaszai alapján benne volt a levegőben, hogy a 2019-es Vuelta nyolcadik szakasza a szökevényekről fog szólni. Ez hamar megerősítést is nyert, több mint húsz versenyző alakított elmenést, előnyük pedig hat perc körülre állt be.

Hazaérésük azonban csak a nap egyetlen kategorizált emelkedőjén, a Puerto de Montserrat emelkedőn vált biztossá. Itt szétszakadozott az elmenés, először Peter Stetina (Trek – Segafredo) tudott ellépni a többiekről, majd később csatlakozott hozzá Fernando Barceló (Euskadi Basque Country – Murias), Alex Aranburu (Caja Rural – Seguros RGA) és Jesús Herrada (Cofidis, Solutions Crédits). Ekkorra már csúnya zápor zúdult le a mezőnyre, így nem csoda, hogy nagyon óvatosan mentek a lejtmenetben.

Az elöl tekerő négyesnek ettől függetlenül mindent bele kellett adnia, mert mögöttük kevesebb mint 20 másodperc hátrányban tekert a fő szökevénycsoport, akiknek elég nagy motivációjuk volt arra, hogy felérjenek. Viszonylag jó sprinterek (Nikias Arndt és Zdenek Stybar pl) bízhattak a szakaszgyőzelemben, Nicolas Edet (Cofidis) pedig virtuálisan vörös trikóban volt. Az élen tekerő négyes mögött hosszú kilométereken át loholtak a többiek, mire végre sikerült őket utolérni. Ehhez kellett kicsit Tusveld bukása is, aki pont egy támadás után esett el a körforgalomban.

A csoport összezárása utáni pillanatokban Thobias Ludvigsson indított ígéreteset, de őt utolérték, ahogy a szintén remek pillanatban támadó Stybart is. A célvonalnál mezőnyhajrá döntött, és hiába tűnt erősnek a nap során többször is szökéssel próbálkozó Aranburu, végül Nikias Arndt (Sunweb team) lett a győztes. Arndt korábban már nyert szakaszt háromhetes körversenyen, utoljára a 2016-os Giro utolsó szakaszán diadalmaskodott.

Nicolas Edet beért a győztessel azonos időben, így átvette a vezetést az összetettben, előnye 2 perc 20 másodperc Dylan Teunsszel (Bahrain – Merida) szemben. Az összetett valódi esélyesei kilenc perccel a szökés után gond nélkül beérkeztek, úgyhogy közöttük nincsen változás, López három perc hátrányban várhatja, hogy újra rá kerüljön a vörös trikó.

A 2019-es Vuelta a Espana 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet